Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων για την υπόθεση του Μάριου Ζέρβα

Από το 2009, η Ελλάδα μπαίνει στην περίοδο της λεγόμενης «κρίσης», με αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό το καθεστώς των μνημονίων. Να θυμηθούμε ότι, από την αρχή, ξεκίνησαν μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στις πολιτικές «λιτότητας»-φτωχοποίησης της κοινωνίας. Μια τέτοια πολυπληθής πανεργατική διαδήλωση, οργανωμένη από τα συνδικάτα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ήταν και αυτή στις 11 Μαρτίου του 2010.

MariosZervas

Ο Μάριος ενώ συλλαμβάνεται

Ο Μάριος Ζέρβας, δάσκαλος κολύμβησης, πριν πάει στη δουλειά του, συμμετείχε στη διαδήλωση. Καθώς γίνονται διαμαρτυρίες διαδηλωτών για αναίτιες προσαγωγές, ο Μάριος διαμαρτύρεται για την βίαιη σύλληψη ενός ανηλίκου και, ενώ οπισθοχωρεί, δέχεται την επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ-ΥΑΤ. Ο Μάριος θεωρήθηκε από την αστυνομία ύποπτος και συνελήφθη, με μόνο κριτήριο την εμφάνισή του και ένα σακίδιο που κουβαλούσε με τα αντικείμενα της δουλειάς του. Κρατήθηκε πέντε μέρες στην ασφάλεια και 39 μέρες στον Κορυδαλλό. Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι: κατασκευή, κατοχή και ρίψη βόμβας Μολότοφ, σκοπούμενη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης με την επιβάρυνση της κάλυψης χαρακτηριστικών, γνωστό ως κουκουλονόμο ή τρομονόμο. Από τότε, από αναβολή της δίκης σε αναβολή, ο Μάριος θεωρείται υπόδικος με υποχρέωση παρουσίασης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα τα τρία πρώτα χρόνια και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μέχρι και σήμερα.
Είναι σαφές πως, για ακόμα μια φορά, οι κρατικοί μηχανισμοί υπονομεύουν τη ζωή ενός νέου ανθρώπου και τον καθιστούν όμηρο μόνο και μόνο για τη συμμετοχή του σε μια διαδήλωση. Σε εποχές όπως η δική μας όπου κυριαρχούν η βία και η αυθαιρεσία, η επιθυμητή από το κράτος στάση του πολίτη είναι η απάθεια, η αδιαφορία και ο φόβος. Το κράτος ποινικοποιεί το δικαίωμα του πολίτη να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει, στοχοποιεί τη διαφορετική εμφάνιση, τη νεαρή ηλικία, ακόμα και το γεγονός ότι κρατάς ένα σακίδιο.
Εμείς, ως Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων, στεκόμαστε δίπλα στον γείτονά μας Μάριο Ζέρβα, όπως και σε κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Το δικαίωμα να διεκδικούμε, να απεργούμε και να διαδηλώνουμε, δεν θα μας το στερήσει κανείς.

Καλούμε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 στις 9.00 στο 1ο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, Λουκάρεως 14, αίθουσα 100Β, όπου συνεχίζεται η δίκη του Μάριου Ζέρβα.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

1 (Small)

Πανό από το Blog https://freemariosz.wordpress.com/

1271381154-nationwide-solidarity-march-for-marios-zervas_302327

Διαδήλωση και ποδηλατοπορεία αλληλεγγύης

Ο επικίνδυνος βομβιστής επί τω έργω

————————————————————————————————————————-

Ελαβα το παρακάτω μήνυμα, ας το διαδώσουμε…. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑ
Λόγω απεργίας των δικηγόρων, η προγραμματισμένη για την Τρίτη (2/12) δίκη του Μάριου, δυστυχώς δεν θα ξεκινήσει. Θα σας ενημερώσουμε για την καινούρια ημερομηνία. Παρακαλούμε ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, προκειμένου να μην μαζευτεί κόσμος στο δικαστήριο χωρίς λόγο.
Ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας!

Ο αγώνας συνεχίζεται.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s