Γιατί μαφία = βία

Την περασμένη Τρίτη, στις 7 Ιουνίου 2016, σημειώθηκε στην οδό Θεμιστοκλέους  μία εν ψυχρώ δολοφονία μέρα μεσημέρι. Το θύμα ήταν ο διαβόητος μαχαιροβγάλτης γνωστός ως Χαμπίμπι, μέλος της τοπικής μαφίας και ύποπτος για μεγάλο αριθμό επιθέσεων σε ανθρώπους σχετικούς με το εμπόριο ναρκωτικών αλλά και σε απλούς περαστικούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται δολοφονική επίθεση στα Εξάρχεια. Τον τελευταίο καιρό όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά ακραίας βίας, ορισμένες φορές με τη χειρότερη κατάληξη.

Για τους κατοίκους, τους θαμώνες, τους εργαζόμενους και όλους όσους αγαπάνε τα Εξάρχεια, το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Για τη βία ευθύνονται οι μαφίες και όχι το “άβατο” που τόσο προβάλλεται από το κράτος και τα ΜΜΕ. Το άβατο για την αστυνομία και τα φερέφωνα του κράτους υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια, χωρίς ποτέ να νιώσουμε ανασφάλεια λόγω της απουσίας τους. Οι μαφίες, τις οποίες η αστυνομία παριστάνει πως δεν μπορεί να πιάσει, είναι οι φορείς και η αιτία της βίας. Όπου υπάρχει παράνομο εύκολο χρήμα υπάρχει και εγκληματικότητα. Άλλες φορές αυτή περιορίζεται εντός των μαφιών και άλλες εξαπλώνεται και στον περίγυρο, πλήτοντας περαστικούς και γείτονες. Μάλιστα, η μόνιμη, ανενόχλητη παρουσία και δράση των μαφιών έχει εγκαθιδρύσει  μία κουλτούρα αναίτιας και τυφλής βίας που προσβάλει πολλούς νέους που συχνάζουν στην περιοχή και που καμία σχέση δεν έχει με τον πραγματικό χαρακτήρα των Εξαρχείων.

Η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων συγκροτήθηκε εκτός των άλλων και με σκοπό να αντιμετωπίσει την λαίλαπα αυτή που λέγεται μαφία ναρκωτικών και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που αυτή καλλιεργεί ως μόδα στην περιοχή. Λέμε όχι στην τυφλή βία, τον ρατσισμό,  τον σεξισμό, την επιθετικότητα, τον μηδενισμό και την αντικοινωνικότητα. Συμμετέχουμε όλοι μαζί σε δράσεις που κρατάνε τη γειτονιά ζωντανή. Συντασσόμαστε με όλες τις συλλογικότητες που δρουν στην περιοχή και αντιστέκονται, πολεμώντας καθημερινά για μια καλύτερη γειτονιά και έναν καλύτερο κόσμο.

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

Η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων συναντιέται κάθε Δευτέρα στις 19.30 στο στέκι της, Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου.

Κάθε Παρασκευή “καταλαμβάνουμε” την πλατεία με προβολή ταινίας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s